vrijdag 28 april 2017

Lunchtijd

Vandaag mijmer ik eens over het vak van Lingebrug hovenier. Ja, dat is een vak apart.
Niet alleen mag je heel hard werken maar je hebt ook nog eens leuke opdrachtgevers. Dat weet ik omdat ik onder lunchtijd regelmatig foto’s van de lunch voorbij zie komen. Dan proberen onze ploegen elkaar de loef af te steken. Waar de één wordt verwend met een lekker soepje, krijgt de ander kibbeling voorgeschoteld. Geen moeite is te veel lijkt het wel. In de loop der tijd heb ik gebakken eieren gezien, koekjes in alle soorten en maten, kroketten met of zonder mosterd, pannenkoeken, muffins, noem maar op. Het toppunt van verwennerij is als ze bij een groot bedrijf een pasje krijgen voor de kantine. De dienbladen volgeladen en een happy grijns. Ook een bekend hamburgerrestaurant springt wel eens uit de band met hamburgers en kipnuggets. En daar zijn ze serieus dankbaar voor. Want de liefde van een Lingebrug hovenier gaat, naast het maken van prachtige tuinen, gewoon door de maag.
Ze zorgen er dan ook altijd zelf voor dat ze wel een voorraadje bij zich hebben. Je moet tenslotte op alles voorbereid zijn. De eigen koelboxen zitten vol met boterhammen, yoghurtjes, slaatjes, ontbijtkoek, eiwitshakes, fruit, mueslirepen en sapjes. Groot is dan ook de ergernis als de koelbox in de haast om bij ons weg te komen achterblijft in de kantine. Dan moet men op zoek naar een plaatselijke bakker of cafetaria. Heel vervelend... Maar al doen ze nog zo hun best op de inhoud van hun koelbox (of soms hun vrouw,  vriendin of moeder) een verse traktatie van de opdrachtgever maakt de dag! Zeker als andere collega’s pech hebben. Ja, soms is de klant op vakantie (hoe durven ze) of zelf ook aan het werk (kan gebeuren).
Gisteren werd er een mooi project afgerond in Rhenen. Daar hadden alle mannen hun steentje (soms letterlijk) aan bijgedragen. De opdrachtgevers waren zeer enthousiast over het resultaat. En dus kregen ze allemaal (echt allemaal) een volledige appeltaart! Nou, ik kan u zeggen dat de mannen daar zeer enthousiast over waren. Bij deze hulde aan alle hovenier-verwenners: hartelijk dank, het wordt zeer gewaardeerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten