vrijdag 3 februari 2017

Druk?

‘Jullie hebben het zeker lekker rustig nu?’

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld vanwege het feit dat we in de winter zijn beland. Hebben we het rustig? Ja, maar ook nee.
Nee want wij van kantoor b.v. hebben het natuurlijk altijd druk! Of we maken ons druk, dat kan natuurlijk ook. Hoe dan ook hebben we januari benut om 2016 af te sluiten, (pff, is het jaar nu al voorbij?) 2017 voor te beschouwen, (super leuke projecten!) wat losse eindjes af te handelen, (eindelijk die foto’s geordend) nieuwe ideeën uitgewerkt (wacht maar af) en energie op te doen voor het voorjaar.

Ja want we zijn b.v. vanwege weersomstandigheden weleens genoodzaakt de werkzaamheden in diverse projecten te staken maar dat betreft eigenlijk alleen de aanleg of renovatie van tuinen. De onderhoudsploeg gaat onverminderd door, er kan b.v. wel gesnoeid worden. Maar dan alleen planten die geen ‘winterkenmerken’ hebben. Heb ik me laten vertellen. (want geen hoveniersopleiding gehad, want zit alleen op kantoor) En dan heb ik me ook laten vertellen wat ‘winterkenmerken’ zijn: dat zijn die leuke dingetjes die sommige planten in de winter hebben, zoals besjes, nootjes, bloemknopjes etc. Aantrekkelijk om te zien en dus nog niet snoeien! Ja, zo leer je nog eens wat….

Maar veel planten en tuinen gaan in de ruststand. En dus hebben we rond de feestdagen een aantal weken vrij ingepland voor onze jongens, oh sorry, hoveniers, zodat zij ook in de ruststand kunnen om daarna tot volle bloei te komen. In theorie dan. Want als er dan een vorstperiode komt zoals we in januari hebben gehad kennen wij van de Lingebrug het fenomeen: gladheidbestrijding! Nee, we gaan dan niet de straten strooien, daar hebben we de apparatuur niet voor, dus niet ons bellen als de stoep glad is maar gewoon een glijbaantje maken. Leuk voor de kids.

Er zijn echter bedrijven die niet willen dat hun vorkheftrucks pirouettes kunnen draaien op de binnenplaats (flauw hoor) en er zijn ook restaurants die niet willen dat hun klanten van de weg af glibberen onderweg naar hun welverdiende hamburger (sympathiek). Gelukkig hebben we zeer gemotiveerde jongens die best wel in de ruststand willen maar indien nodig graag op de zoutstrooier springen om voor dag en dauw een klant te bestrooien. Eh, de bestrating dan natuurlijk.
En zo hebben we het toch nog druk tijdens een rustige periode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten